Nieuws‎ > ‎

Gebroeders Wennink plaatsen zich voor het EK

Geplaatst 17 jan. 2016 02:30 door Peter Veelers   [ 17 jan. 2016 23:44 bijgewerkt door Marc Luft ]

Gebroeders Wennink plaatsen zich voor het EK
Afgelopen zaterdag werd de laatste selectiewedstrijd op straat afgewerkt voor het EK dat op 6 mei zal beginnen. Er werd geschoten op de Ottershagenweg tussen Lattrop en Ootmarsum, dat ook het decor zal zijn tijdens het EK.


Bij de heren plaatsen de beste 10 zich voor het EK. In totaal moesten de heren 8 series van 10 schoten afleggen waarvan de beste 5 resultaten tellen. Afgelopen zaterdag was de laatste sessie van 2 X 10 schoten. Jochem Wennink van kv de Brink schoot in zijn eerste serie niet sterk. Met 1166 meter zakte hij van een tiende naar een twaalfde plek in het klassement. In de tweede serie zou hij dus sterk moeten presteren. En dat deed hij. Hij eindigde met 1415 meter in de top van het klassement. Nadat alle resultaten waren opgeteld bleek dat Jochem zich als 8e heeft geplaatst. De resultaten van de deelnemers lagen erg dicht bij elkaar. In totaal bleef hij de nummer 10 ruim 17 meter voor.  Een bijzondere prestatie omdat Jochem vorig seizoen nog voor de junioren uit kwam.

Op hetzelfde parcours schoten ook de junioren. De beste 4 gaan door. Jesse Wennink is daar gedurende de gehele selectieprocedure al een klasse apart. Hij is net 16 geworden en moet dus opboksen tegen 18 jarigen. Maar hij wist gisteren in de eerste serie liefst 1461 meter af te leggen. Dit zou bij de senioren een tweede plek hebben opgeleverd! In totaal wist Jesse 5 keer boven de 1300 meter te gooien. Hij gaat als nummer 1 door naar het EK met ruim 300 meter voorsprong op de nummer 2. Een geweldige prestatie van dit grote talent!
Comments