Gebroeders Wennink plaatsen zich voor kernploeg

Geplaatst 20 jun. 2015 11:22 door Peter Veelers   [ 22 jun. 2015 23:07 bijgewerkt door Marc Luft ]
Tijdens de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd voor plaatsing in de kernploeg was Jesse Wennink bijzonder goed op dreef. Van de twee wedstrijden telt het beste resultaat. Op het EK parcours, de Ottershagenweg, werd Jesse dagwinnaar met 1357 meter in 10 schoten. In het totaalklassement kwam hij door dit geweldige resultaat op een tweede plek. Ook 's-middags op het onderdeel veld in Reutum was Jesse samen met Patric Zieverink een klasse apart. Als enige wisten zij 2 keer de 500 meter grens te slechten in 4 schoten. In het totaalklassement leverde dit een gedeelde tweede plek op, ruim voldoende voor een plek in de kernploeg. Zeker gezien zijn leeftijd een geweldige prestatie. Met zijn 15 jaar moet hij het opnemen tegen jongens van 2 jaar ouder.

Zijn grote broer, Jochem, moest zich alleen nog plaatsen op het onderdeel straat. Twee weken geleden had hij reeds een geweldig resultaat neergezet. Deze keer wist hij dit dan ook niet te overtreffen. Als nummer 3 gaat hij door naar de kernploeg. Vanaf september gaat de kernploeg selectiewedstrijden gooien voor het EK 2016. Op elk onderdeel selecteren zich 10 heren en 4 jongens.