Gezelligheid bij de HOW wedstrijd de Brink

Geplaatst 24 sep. 2017 23:33 door Marc Luft
De jarenlange genaamde duowedstrijden zijn omgeturnd tot de HOW (Huwelijk Opkrik Wedstrijd). Dat dit een succes bleek voor de dag zelf is bevestigd, voor het huwelijk weten we nog niet. Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden was er door de organisatie (Frank en Linda Groenveld, Bennie en Rikie oude Vrielink, Bart Kienhuis en Erik Kamphuis) een spellen parcours uitgezet die voor alle deelnemers van jong tot oud uitstekend volbracht konden worden. Dit bleek, het fanatisme ten goede te komen. Met uiterste precisie werd het klootsjoelen geintroduceerd, waarbij richtingsgevoel en een waterpas-oog nodig bleek. Het grabbelen in Erik's zijn ton, haalde de creativiteit bij menigeen omhoog. Wat er allemaal inzat komen we nooit te weten, maar termen als hooi, "lekker wijf", en papier bezorgden de nodige lachers bij een ieder. De kloot'n emmer, waarbij op afstand de kloot ineens in een Welkoop emmer moet vallen, zorgde voor een strijd van kracht en gevoel. Het kloot'n gat, was tegen de helling van de mooie Brinkbaan ook een moeilijk te nemen horde. Tussen de spellen door was iedereen voorzien van voldoende mogelijkheden voor een drankje en sapje. Het aloude spiekerhouw'n, was ook één van de onderdelen die zorgde voor grote hilariteit, wat wil je ook met 12 duims spiekers. Na afloop was er een geweldige bbq geregeld door meesterkok Erik Kamphuis.
De uiteindelijke winnaars en organisatoren van de HOW 2018, zijn het koppel Jochem en Hans Wennink, zij worden geholpen door verliezers Gerard en Marietje Groeneveld.
Ook werden de prijzen uitgereikt van de persoonlijke veld en straat wedstrijden van de Brink die eerder dit jaar verschoten zijn.