Grote deelname KK ronde

Geplaatst 29 jul. 2014 12:24 door Peter Veelers   [ 11 aug. 2014 01:59 bijgewerkt door Marc Luft ]

Voor de 28e achtereenvolgende keer werd op de tweede dinsdag van de bouwvakvakantie de kk ronde verschoten. De heren Keupink en Kamphuis, beiden 80+, hadden deze ronde opnieuw georganiseerd. Nadat onder de 18 klootschieters de teams waren verdeeld werd van start gegaan op de Zonnenbergweg. De onderlinge wedstrijd verliep zeer sportief. Onder warme omstandigheden wisten de klootschieters het hoofd koel te houden. Traditioneel was er een tussenstop gepland bij cafe de Molenberg. Nadat hier de dorst gelest was stak men de straat over en werd de route vervolgd richting de Zonnenbergweg. Door de meeste personen was de dorst gelest door een alcoholische versnapering, hetgeen het niveau van de wedstrijd geen goed deed. Uiteindelijk werd tegen 1800 uur de finish bereikt. De groep van Frans Kamphuis bleek de winnaar te zijn met 73 schoten. Het team van Ben Keupink eindigde als tweede met 78 schoten. Dit mocht allemaal niet deren. Na afloop werd een goed glas bier gedronken en een gehaktbal genuttigd bij cafe de Nieuwe Roos. Onderwijl werden diverse schroeven gedraaid, waarbij de heer Kuupgait regelmatig het slachtoffer was, die daar door zijn uitspraken ook om vroeg. Al met al was het wederom een zeer gezellige middag waarbij ook nog eens op behoorlijk niveau geschoten werd.