Jochem Wennink allround kampioen

Geplaatst 22 feb. 2014 11:36 door Peter Veelers   [ 24 feb. 2014 04:35 bijgewerkt door Marc Luft ]
Bij de Grolsche championstour heeft Jochem Wennink van kv De Brink vandaag beslag weten te leggen op de allround titel. Na een cyclus van 6 wedstrijden die begon in september bleek, regerend King of the Road,  Jochem het best gepresteerd te hebben bij de junioren. In het allroundklassement eindigde Jochem op 30 punten evenals Melle Analbers van kv Ons Streven. Maar bij het optellen van alle resultaten bleek Jochem meer meters te hebben gemaakt. Op het onderdeel veld werd Jochem tweede op de toekomstige EK baan de Haarleheide in Reutum. Alle 6 wedstrijden, telkens over 600 meter,  werd gewonnen door Melle Analbers, al die keren werd Jochem tweede. Ook op het onderdeel zetten legde Jochem beslag op de tweede plek. Tijdens deze 3 wedstrijden won opnieuw Melle Analbers elke versie, waarbij Jochem 2 keer tweede  en een keer vierde werd. Gemiddeld gooide Jochem met de Ierse pond ruim boven de 60 meter. De straatwedstrijden, telkens 1000 meter,  werd geschoten op de Ottershagenweg , de toekomstige EK straat. Aldaar werden 4 wedstrijden gehouden, de uiteindelijke winnaar is Remco Zanderink geworden hij heeft super gegooid en was niet bij te houden dus is Jochem 2e geworden met matig gooien (niet super) maar uiteindelijk toch genoeg voor een 2de plek op het onderdeel straat. Melle Analbers werd op straat slechts vierde. In het allround klassement kwam Jochem Wennink dus als beste uit de bus. Hij mag dus opnieuw een titel bijschrijven op zijn toch al indrukwekkende erelijst. Een geweldige carrière van deze nog maar 17 jarige klootschieter.   Een prestatie waar hij en de vereniging, kv de Brink, erg trots op mag zijn.

Op de foto: Winnaar op straat, Remco Zanderink en winnares (straat en allround) Britt Blokhuis