Jochem Wennink klaar voor EK!!

Geplaatst 11 mei 2012 02:12 door Marc Luft   [ 11 mei 2012 02:12 bijgewerkt ]

Jochem Wennink, Lid van klootschieters vereniging K.V. De Brink is klaar voor het EK klootschieten dat van 17 tot en met 20 mei wordt gehouden in Italie, hier komen de beste klootschieters van europa bijeen. De 15-jarige Jochem doet bij de jeugdwedstrijden mee.

In 2010, bij het WK klootschieten in Dinkelland, begon het te kriebelen bij Jochem, en dacht daar wil ik ook aan meedoen. Hij legde zich helemaal toe op het klootschieten, stopte met voetbal en begon samen met vader Hans te trainen.

Als eerste was er de selectie van de afdeling TKC. Hier ging hij gemakkelijk door heen naar de landelijke selectie. Na meerdere landelijke selectiewedstrijden wist hij zich te plaatsen op alle 3 de onderdelen: Straat, baan en zetten. Op straat wordt internationaal geschoten met een stalen (Ierse) kloot van 800 gram, dit is anders dan normaal in de reguliere wedstrijden. Op het onderdeel zetten wordt met een kleine kloot geschoten die dan wel 495 gram weegt. Op het veld wordt geschoten met de Nederlandse veldkloot, die het meest weg heeft van een slingerkloot. Klein van omvang en licht van gewicht (zo’n 340 gram).

Als voorbereiding op het EK wordt nu wekelijks samen met de gehele Nederlandse selectie getraind, ook wordt hierbij gebruik gemaakt van de sportschool om extra kracht op te doen.

Dat Jochem een talent is blijkt wel uit de meerdere keren dat hij Nederlands kampioen is geweest bij de jeugd. Afgelopen seizoen maakte hij reeds zijn debuut in het eerste team. Niet eerder heeft iemand van zijn leeftijd in het eerste geschoten. Volgend seizoen zal hij wekelijks te bewonderen zijn in het eerste team, op het hoogste niveau, de hoofdklasse. Hij is sinds 2003 lid van K.V. De Brink.