Nieuws‎ > ‎

Jochem Wennink plaatst zich glorieus voor het EK.

Geplaatst 15 dec. 2019 23:39 door Marc Luft
Jochem Wennink heeft zaterdag 14 december 2019 de laatste van drie wedstrijden verschoten op de Ottershagenweg voor selectie voor het Europees kampioenschap. Jochem is overduidelijk winnaar geworden van Nederland en mag in mei (hemelvaart weekend) 2020 meedoen in Gardingen, Duitsland.

In totaal schieten de voorgeselecteerde spelers 3 wedstrijddagen, elke wedstrijddag schiet de top van Nederland 2 wedstrijden een enkele wedstrijd gaat over 10 schoten. Vanzelfsprekend geldt dan dat de schutters zoveel mogelijk meters moeten maken en dat deze meters uitmaken wie er bij de eerste tien komen om aanspraak te maken voor deelname aan het EK. Van de in totaal 6 wedstrijd uitslagen gelden er vier voor het klassement, de twee slechtste uitslagen vervallen.

Jochem Wennink die de laatste jaren toch al heeft laten zien een consequent ongekend hoog niveau heeft liet dat ook deze selectiewedstrijden zien. Vooral de twee laatste wedstrijden schoot hij uit zijn slof door afstanden te halen van respectievelijk 1608 en 1684 meter in 10 schoten! 
Hierdoor behaalde Jochem een totaalscore van 6104 meter in 40 schoten dat is een gemiddelde van ruim 152 meter per schot, ongekend! 

Door deze prestatie heeft hij zich als beste Nederlander gekwalificeerd en maakt hij grote kans om in september 2020 mee te doen aan de prestigieuze wedstrijd in Ierland "King off the Road".

Jochem van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!
Comments