Nieuws‎ > ‎

Kampioen Beuningen moet buigen voor KV de Brink.

Geplaatst 7 okt. 2019 05:24 door Marc Luft
Het vlaggenschip van de Ootmarsumse klootschieters vereniging KV de Brink heeft een uitstekend resultaat behaald tegen Nederlands kampioen Beuningen.
Door verplichtingen van Beuningen in Ierland is deze wedstrijd een week uitgesteld en werd er deze zondag geschoten. 

Beide teams begonnen voortvarend waarbij Beuningen na 3 schoten een voorsprong had van 10 meter. Een geweldig schot van de Brink, op het dak van de baan, bracht een kleine voorsprong. Deze voorsprong werd richting de bocht van Hams uitgebreid door Jochem Wennink met zo'n 80 meter. Jelle Kamphuis en Michel Groeneveld zorgden ervoor dat Beuningen geen moment in deze periode aanspraak konden maken op de overwinning. En dankzij Bas Rouwers was het voor Marc Luft een koud kunstje om het punt binnen te schieten. 

De tweede periode liet de Brink zien om de ingezette weg door te gaan, met super goede schoten van de man in vorm Jesse Wennink had de Brink een voorsprong te pakken van 25 meter. Het was jammer genoeg een minder schot aan brinkzijde wat er voor zorgde dat de voorsprong teniet werd gedaan. Het laatste schot mocht de beslissing brengen zo'n 70 meter voor de bocht van Hams. Reamon Groener plaatste zijn kloot op de ideale lijn en liep de hele bocht door. De Brink in de persoon van Marc Luft lag iets minder gunstig en binnen het team werd er afgewogen wat de mogelijkheden waren om alsnog de winst in deze periode te pakken. Met een hoog risico werd er gekozen voor een schot die eerst de baan moest raken en daarna over het (grind)binnenpad voorbij die van Beuningen moet rollen. Helaas was dit niet het eind resultaat waar op gehoopt was. De stand stond gelijk met 1-1.

In de laatste periode was het getergde de Brink Beuningen echt de baas. De juiste mensen op de juiste plaats laten schieten gebeurde in een saamhorigheid waarin het teambelang voorop stond op een geweldige manier. De keuzes waren goed de schoten waren goed waardoor er bij elk schot de voorsprong werd vergroot. Bram Steghuis liet als invaller in deze periode ook zien dat hij een zeer volwassen speler is qua schieten..... Beuningen schoot steeds minder goed zowel in de richting als kracht. Dit alles bij elkaar betekende een welverdiende overwinning voor de Brink. 2-1 tegen de Nederlandse kampioen
Comments