Nieuws‎ > ‎

KV de Brink gooit goede wedstrijd.

Geplaatst 30 okt. 2017 08:39 door Marc Luft
Brink 1, heeft terecht een punt verdiend in de wedstrijd tegen Ons Streven door goed en geconcentreerd te schieten. De baan was door de overtollige regenval de laatste dagen wel aan de sompige kant, maar dat weerhield de Brink er niet van geweldige schoten te produceren. Vanaf het begin in de eerste periode liet de Brink zien hoe gemotiveerd zij waren. Lange tijd ging het gelijk op en door een tactische ingreep kwam de Brink op een voorsprong van 20 meter. Doordat een schot van de Brink teveel naar rechts afboog kwam Bas Rouwers vlak voor de bocht in moeilijkheden om deze goed aan te "snijden". Maar dit pakte hij geweldig op, door de kloot zo precies te plaatsen dat deze de hele bocht doorliep, echter kwam ook deze uiteindelijk aan de zijkant uit. Hierdoor had Jesse Wennink een opgave om hier een mooi schot van te maken, helaas was deze teveel in het lange gras en zachte bodem geplaatst waardoor niet het maximale eruit kwam. Dit lukte wel bij Ons Streven. Met een achterstand van 15 meter mocht de Brink het laatste schot beginnen, deze was te hoog aangebracht waardoor het voor uitblinker Bjorn ten Dam een koud kunstje was om dit punt te pakken.
De tweede periode schoot de Brink een geweldige wedstrijd, strakke en zuiver geplaatste schoten. Hier was Ons Streven zo van onder de indruk dat ze steken lieten vallen en de Brink een geweldige voorsprong opbouwde. Uiteindelijk won de Brink deze met een schotlengte. De stand was 1-1 en de wedstrijd naderde zijn hoogtepunt. Beide teams begonnen vol overgave en wilden de winst binnenhalen. Ons Streven wilde koploper blijven en de Brink heeft de punten nodig voor handhaving. Het stuur van Ons Streven werd iets minder maar de gevolgen hiervan waren niet dusdanig dat de Brink hiervan kon profiteren. Puur op kracht heeft Ons Streven gewoon meer in huis, maar de combinatie van kracht en zuiver past meer bij de Brink. Het was de brute kracht die de derde periode besliste en waardoor de einduitslag 1-2 voor Ons Streven is geworden.
Jelle Kamphuis liet deze wedstrijd zien op elke plek te kunnen schieten, waar de oudjes steeds meer noten op hun zang hebben. "Niet tegen de wind in, aanlopen". Zeker "niet bergop", enz.  

Comments