Nieuws‎ > ‎

KV de Brink start competitie met nederlaag.

Geplaatst 30 aug. 2020 23:33 door Marc Luft
De landelijke veldcompetitie is weer van start gegaan en KV de Brink mag aantreden op de hoogste trede van de Nederlandse competitie. De tegenstander was KV Ons Streven, een van de titelkandidaten volgens de bookmakers. KV de Brink moest het doen zonder Jesse Wennink die herstellende is van het te hard schudden met zijn hersenen?! 

Gelijk vanaf het begin kwam de Brink goed uit de startblokken en nam het brutaal een voorsprong van ca 30-40 meter. Vlak voor de enige bocht op deze prima veldbaan is door verzakkingen de ideale lijn eigenlijk een hele smalle strook waarbij het dus betekend dat naast het harde gooien je gelijk ontzettend secuur moet zijn, ook hier ging de Brink goed over en consolideerde de voorsprong. Op 4 schoten voor het einde produceerde Luuk ten Dam een geweldig schot (eigenlijk de gehele wedstrijd) waardoor Ons Streven een kleine voorsprong van zo'n 8 meter had. Marc Luft en Jochem Wennink konden de voorsprong weer omkeren en het laatste schot mocht de beslissing brengen in deze zeer enerverende ronde. Het was Ons Streven in de persoon van Raymond Borgreve die het eerste puntje binnen harkte. 

Gelijk bij het tweede schot in de tweede periode had KV de Brink geen misser maar een minder schot, Ons Streven pakt deze kans gelijk en de Brink liep tegen een achterstand van zo'n 30 meter. Gaandeweg deze periode liep Ons Streven langzaam verder uit, door goed schieten van hun kant maar ook mindere schoten aan Brinkzijde. De Brink verloor deze ronde met zo'n 90 meter. De derde periode was nagenoeg een kopie van de tweede en met uitblinker Luuk ten Dam in de gelederen bij Ons Streven moest de Brink het antwoord schuldig blijven en de overwinning van deze wedstrijd aan de tegenstander laten. Deze periode werd er bijna met een schotlengte verloren.

De volgende wedstrijd wacht Steeds Vooruit uit Oldenzaal die ook de eerste wedstrijd met 3-0 verloren heeft. Dus op de prachtige Brinkbaan in de Binnenes zal er gestreden worden om de eerste punten in de competitie.
Comments