Nieuws‎ > ‎

KV de Brink zaait en plant voor de biodiversiteit.

Geplaatst 25 apr. 2021 03:20 door Marc Luft
Op de flanken van de Kuiperberg waar KV de Brink één van de mooiste banen van de klootschiet wereld heeft is de biodiversiteit verhoogt door het inzaaien van ruim 600m2 en het inplanten van ca. 150m2 bosplantsoen.

De klootschietbaan van de Brink heeft enkele plekken waar "goede" klootschieters nog nooit een kloot hebben gegooid, hierop heeft de baancommissie van de Brink zich beraad en gekeken naar de mogelijkheden voor deze stukken. Al heel snel kwamen ze uit bij Jos Heerink die hen adviseerde om de ruim 600m2 in te zaaien met een bloemenmengsel. Zaad ontvangen, maaien, spitfrezen inzaaien en afstrooien werd afgelopen zaterdag allemaal uitgevoerd. 
Veel passanten vroegen zich af waar de heren van de Brink mee bezig waren en na een korte uitleg kan men niet wachten totdat het bloemenmengsel groeit en bloeit de komende maanden.

Enkele andere locaties werden in februari al ingeplant met bosplantsoen, zoals Meidoorn, Krent, Jasmijn en andere soorten waar de vogels zich ook thuis voelen, al deze planten zijn beschikbaar gesteld door Flora Natura Twente die ook het belang van biodiversiteit inziet.

Op deze manier hoopt KV de Brink een mooie bijdrage te leveren aan de biodiversiteit die als je de berichtgeving mag geloven hard achteruit gaat. Niet alleen de biodiversiteit maar er zal straks ook een bloemenpracht te zien zijn op de baan van KV de Brink.
Comments