Leden kv de Brink kiezen voor cafe Blom

Geplaatst 26 aug. 2015 14:31 door Peter Veelers   [ 27 aug. 2015 06:49 bijgewerkt door Marc Luft ]
Tijdens een ingelaste algehele ledenvergadering in de cafetaria van cafe Blom,  moesten de leden van KV de Brink kiezen voor een Clubcafe. De laatste 7 jaar waren de klootschieters te gast bij cafe de Nieuwe Roos. Gerrit en Minie genieten inmiddels van een welverdiend pensioen. Het cafe wordt inmiddels ingericht voor een eetcafe. Hoewel in eerste instantie in de media verscheen dat de verenigingen niet meer welkom waren bleek dat niet op te gaan voor kv de Brink. Het bestuur knoopte een gesprek aan met de nieuwe eigenaren maar ook met de uitbaters van cafe Blom. Kv de Brink heeft vanaf haar oprichting in cafe de Grens/Blom haar Clubcafe gehad. De bekerkasten nemen nog steeds een prominente positie in in het cafe.  De naam de Brink komt ook voort uit de achterliggende wijk. Nadat Jan Blom gestopt was werd het cafe voortgezet door diverse uitbaters. Een aantal keren ging het cafe dicht. De Brink zocht een stabiele basis en kwam zo naar ieders tevredenheid bij De Nieuwe Roos terecht. De huidige uitbaters van cafe Blom,  Arjan en Karin Smelt, geven de klootschieters veel vertrouwen. Het bestuur gaf de leden een verslag van de gesprekken met beide cafe's. Voor een geldige stemming waren minimaal de helft van de seniorenleden vereist. Deze waren ruimschoots aanwezig. De 31 aanwezige leden kozen unaniem voor cafe Blom. Daarmee is KV de Brink terug op haar roots. Een trotse voorzitter, Gerald Wassink, kon Arjan middels een handdruk bevestigen dat zijn cafe unaniem werd gekozen. Arjan bedacht zich geen moment en deed er gelijk een rondje in. Vanaf komende zondag zal de verzamelplaats ook weer cafe Blom zijn voor alle 67 actieve leden.