Nieuws‎ > ‎

Marc Luft en Herbert Scholten straatkampioenen KV de Brink

Geplaatst 2 jul. 2014 14:28 door Marc Luft   [ 3 jul. 2014 00:55 bijgewerkt ]
Woensdagavond werde de vierde en laatste wedstrijd geschoten om de 
persoonlijke straattitels van KV de Brink. Op de altijd fraaie Zonnebergweg kon men voor het laatst een resultaat neerzetten in de vorm van 12 schoten. De beste 3 resultaten telden, waarbij een puntensysteem werd gehanteerd.
 
In groep 1 konden Frank Groeneveld, Marc Luft en Michel Groeneveld nog aanspraak maken op de titel. Michel Groeneveld bleek de avond daarvoor toch teveel gevergd te hebben van zijn lichaam en moest derhalve geblesseerd met Hugo aan het touw toekijken. Frank Groeneveld startte niet best en kon ook gaandeweg het niveau van de tweede en derde wedstrijd niet bereiken. Marc Luft schoot, behoudens zijn eerste schot, een prima wedstrijd. Hij werd dan ook winnaar van deze avond en tevens van het eindklassement. Hij bereikte een totaal van 59 punten. Frank Groeneveld werd tweede met 57 punten. Peter Veelers werd derde met 54 punten met slechts 1 puntje voorsprong op de nummer 4, Jan Veenhuis.

In groep 2 was de strijd geheel open. Herbert Scholten, Bennie Oude Vrielink, Gerard Groeneveld en Frans Fox hadden kans om de eindoverwinning voor zich  op te eisen. Bennie Oude Vrielink ging zeer sterk van start. Na 2 schoten lag hij reeds over de 300 meter. Daarna kwam de klad er in bij hem. Herbert Scholten kwam na een zwakke start sterk opzetten. Op hoog niveau ging de strijd tussen deze beide kemphanen. Uiteindelijk wist Herbert Scholten na 12 schoten 25 meter voor te blijven op Bennie Oude Vrielink. Dit was voor Herbert de derde overwinning, dus 60 punten,  in 4 wedstrijden. Bennie had 1 overwinning en een tweede plaats staan. Een keer was hij afwezig. Hij had dus deze keer moeten winnen waarbij de overbrugde meters de doorslag hadden moeten geven. In het eindklassement werd hij dus tweede met
58 punten. Nummer 3 werd Gerard Groeneveld met 53 punten, gevolgd door Frans Fox met 52 punten.
Comments