Mark Muntel grijpt naast de finale

Geplaatst 15 okt. 2016 07:32 door Peter Veelers
Mark Muntel, lid van Lattrop Breklenkamp wist ondanks een sterke wedstrijd niet de finale te bereiken om de King of the Road. Het weer was compleet omgeslagen. Het was prachtig weer met veel zon. Mark Muntel trad aan tegen de titelverdediger, Tomas Meckel, een Noord Ier en tegen de Ier David Murphey. Een slechtere loting was niet denkbaar. De wedstrijd moest om 10.00 beginnen. Maar alle gokkers hadden hun voorkeur nog niet in kunnen zetten. Tegen 10.45 uur had de bookmaker alle flappen binnen en kon de strijd beginnen. Naar verluid was de omzet ruim 10000 euro rond deze wedstrijd. Onder het oog van honderden toeschouwers deden de schutters in de eerste 6 schoten niets voor elkaar onder. Bij de no play line was het onderlinge verschil slechts een meter. Daaropvolgend kenden Muntel en Murphey mindere schoten door in de binnenbocht de kloot rechts naast de weg in de berm te schieten. Vanaf dat moment, het zevende schot, nam Meckelman een definitieve voorsprong. Muntel had geen controle meer en zag goedgeplaatste schoten naar links afbuigen door teveel effect. Tot 200 meter voor de finish was het verschil een ruime schotlengte geworden. Zowel Murphey als Muntel staakten de strijd en wensten Meckelman succes voor de finale. De tweede halve finale wordt later vanmiddag geschoten. Morgen treed Jesse Wennink om 11.30 uur aan voor zijn finale. Rond 15.00 uur zal Silke Tulk haar finale schieten tegen Kelly Mallon.