Nacht van Vooruitzicht!

Geplaatst 4 okt. 2015 23:47 door Marc Luft

OLDENZAAL - De derde editie van de Nacht van vooruitzicht werd 2 oktober weer verschoten, op de Hollinkbaan aan de Kleibultweg in Oldenzaal. Net als vier jaar geleden een drukbezochte wedstrijd met 32 teams, verdeeld over 8 Poules.

Na het openingswoord van Gerard Luttikhuis, de voorzitter van vooruitzicht, en Trees Vloothuis, wethouder van gemeente Oldenzaal. Men begon stipt om 19.30 uur met de wedstrijd. Het werden spannende wedstrijden, en door de uitstekende conditie van de baan, schoot men ver.
De poulewedstrijden waren om 22.30 uur afgelopen, daarna startten de knock-out wedstrijden van de beste zestien verenigingen.

KV de Brink is tweede geëindigd in de poule, waarna ze in de achtste finale Oud Ootmarsum 1 afdroogde. In de kwart finale was Tilligte met 3 meter te sterk. Brink 2 overleefde de poule wedstrijden niet.

Na twee knock-out rondes waren dan eindelijk de beste vier klootschietverenigingen bekend voor de uiteindelijke finale die om 01.00 uur begon.
Finale
In de finale stonden: Beuningen – Ons Streven – De Toekomst – Lemselo Eendracht De spanning was om te snijden. Beuningen werd uiteindelijk de verdiende winnaar, Ons Streven tweede, De Toekomst derde en Lemselo Eendracht vierde. De beste afstand van de avond was voor De Toekomst: 487,80 meter in 4 schoten. Om 02.00 werd de felbegeerde bokaal uitgereikt met de bijbehorende geldprijzen, en kon men nog lang nagenieten onder het genot van een hapje, drankje en muziek van een geweldige deejay.
Wederom een geslaagde Nacht van Vooruitzicht met in totaal 128 klootschieters, 45 vrijwilligers en nog eens een 100-tal toeschouwers. Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers en sponsoren.
De volgende editie is in september 2019: het jubileumjaar van KV Vooruitzicht. De vereniging viert dan het 45-jarig bestaan.