Off-day de Brink bij straatcompetitie

Geplaatst 13 jan. 2013 06:41 door Peter Veelers   [ 13 jan. 2013 23:49 bijgewerkt door Marc Luft ]
Voor dag en ijs (er was geen dauw) vertrok het vlaggeschip van kv de Brink naar het verre Steenderen. Reeds onderweg begonnen de eerste doorslaggevende problemen. Jan Veenhuis had zich door een griepaanval van vrouwlief Veronie, niet optimaal kunnen voorbereiden. Door diverse bewegingen die hij niet gewend is, zoals stofzuigen en ramen lappen, bleek zijn gestel erg stram van de spierpijn.
Bovendien openbaarden zich bij hem de eerste lichte griepverschijnselen al vanaf het bordje Oldenzaal. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleek dat Marc Luft door de plotselinge ingevallen vorst met grote coordinatie- en concentratieproblemen te kampen. Daardoor werd hij licht in het hoofd, zag vlekken en kampte met grote problemen om zijn kloot rechtuit te gooien. Na 6 schoten was er al een achterstand van 3 schotlengtes op directie tegen Respelhoek. In het middelste gedeelte op het fraaie parcours herstelde de Brink zich en wist de achterstand op de sterke tegenstrever te handhaven. De laatste 2 kilometers waren fataal. De Brink kwam opnieuw in de  problemen. Peter Veelers kreeg plotseling last van een oude knieblessure opgelopen in 1986. Dit kon Frank Groeneveld allemaal niet meer aanzien. Hij probeerde met geforceerde schoten de zaak recht te trekken. Zijn schoten hadden echter de vorm van een banaan. Hij verklaarde zijn slechte presteren aan zijn gewichtstoename opgelopen tijdens de kerst. Door deze extra kilo's moet hij zijn slag aanpassen. Het blijkt niet meer mogelijk om met een rechte arm langs zijn lichaam de kloot lossen. Nu moet hij tijdelijk met een gekromde arm rechtuit proberen te schieten, hetgeen hij zoals vandaag bleek, nog niet helemaal onder de knie heeft. In het laatste deel van de ronde liep tegenstander Respelhoek liefst 6 schoten weg van kv de Brink. Uiteindelijk bleek de Brink op een tiende plaats te zijn geeindigd. Er waren toch nog 4 verenigingen die nog slechter presteerden. Op de ranglijst zakt de Brink nu van de vierde naar de zesde positie.