Nieuws‎ > ‎

Ootmarsumse klootschiet derby in voordeel KV de Brink!

Geplaatst 10 nov. 2019 05:41 door Marc Luft
Op deze prachtige zonnige kermiszondag ochtend heeft de Brink laten zien, constant te zijn en ontzettend hard te kunnen schieten. Een overduidelijke 3-0 overwinning voor de Brink brengt de Brink naar een gedeelde 2e plaats.

De Brink was weer helemaal compleet, geen vakanties en geen geblesseerden meer. Vanaf het losschot nam Oud Ootmarsum het initiatief door goede schoten van Arjan oude Vrielink en Jan Bonke. De Brink nog niet helemaal wakker schoot toen nog niet goed, langzaamaan werd dit steeds beter en kwam de schwung erin. Het was Jesse Wennink die de Brink op een mooie voorsprong kon zetten waardoor Oud Ootmarsum er minder goed voor kwam te liggen en de Brink kon uitlopen. Ondanks een minder schot van de meest extreem kermis vierende Bram Steghuis bleef de Brink de voorsprong behouden en pakte simpel het eerste punt. 
In de tweede periode ging Oud Ootmarsum wederom super strak uit de startblokken, na 3 schoten was er een voorsprong van 28 meter. Maar ook hier had de Brink weer een antwoord op, Jochem Wennink schoot ontiegelijk hard en pakte 18 meter terug, Bas Rouwers pakte 5 meter en weer Jesse Wennink die met een meer dan prima schot de Brink met het laatste schot een voorsprong gaf van 3 meter. Jan Bonke plaatste zijn kloot iets teveel naar links waardoor zijn kloot in het hoge gras terecht kwam en een slechte lijn te pakken had, hierdoor was ineens de geweldige Brinkbaan een "schgungearbaan", wat volgens de aanwezigen niet positief is. Marc Luft wist de juiste weg wel te vinden en schoot gedecideerd ook het tweede punt binnen.

De laatste periode gingen beide teams prima van start, de eerste schoten was het steeds stuivertje wisselen. De vastigheid en het constante schieten van met name Michel Groeneveld en Jelle Kamphuis brachten de Brink in een ideale positie. Bij elk schot werd de voorsprong uitgebouwd en werd het vertrouwen van Oud Ootmarsum minder en minder. Op het laatst was het verschil bijna een schotlengte en had de Brink een 3-0 uitslag op het scorebord staan.
De Brink bezet nu een uitstekende gedeelde 2e plaats, Oud Ootmarsum daarentegen moet een tandje bijzetten om niet in de buurt van het degradatiespook te komen.
Comments