Peter Veelers en Bennie oude Vrielink kampioen!

Geplaatst 25 jun. 2015 06:40 door Marc Luft
Afgelopen woensdag 24 juni, was de vierde en laatste persoonlijke straatwedstrijd van KV de Brink. Hier bleken Peter Veelers en Bennie oude Vrielink de sterkste van het deelnemersveld in hun klasse.

Peter schiet in de 1e klasse waar team 1 t/m 3 in zitten. Vooraf stond er een aardig affiche klaar, zie Volop spanning bij persoonlijke wedstrijden de Brink met een duel tussen Peter en Marc Luft. Echter door een hardnekkige blessure van Marc bleef dit duel uit. Peter, begon goed deze wedstrijd maar moest in het begin Edwin Scholten voor zich dulden, een gevaarlijke outsider op de Zonnebergweg. Ook Jan Veenhuis winnaar van de vorige wedstrijd begon uitstekend. Door constant de kloot goed te plaatsen liep Peter al snel in en nam hij de koppositie over. Bij het een na laatste schot, de rest van de groep was al uitgeschoten, nam hij zeer veel risico en met het nodige geluk ging dit goed. Ook zijn laatste schot plaatste hij, onder luid applaus van zijn collega's schutters, perfect waardoor een respectabele afstand van 1357, evenveel als de vorige wedstrijd, hem de dagw
inst opleverde en ook de terechte titel; STRAATKAMPIOEN van KV de Brink!! tweede werd Marc Luft gevolgd door Edwin Scholten.

In groep twee was de spanning nog hoger met niet drie maar vier kandidaten om de titel. Gerard Arens tot op dat moment koploper, Herbert Scholten winnaar van vorig jaar, Gerard Groeneveld altijd goed op straat en Bennie oude Vrielink, meermaals kampioen. Of het de spanning was, of vorm van de dag komen we nooit te weten maar een feit was dat Bennie goed begon en de concurrentie gelijk bij het eerste schot een halve schot achterstand had. Gaandeweg schoot Gerard Groeneveld steeds nauwkeuriger en was hij het die in het spoor bleef van Bennie. Herbert en Gerard hadden min of meer hun handdoek al in de ring gegooid, door nimmer in hun vorm van de dag, te komen. Bij Herbert was er voldoende zelfspot aanwezig door in de aanloop van zijn laatste schot een mop te tappen. Bennie die het geluk ook nog aan zijn zijde had, je verdient het of niet, bleek in topvorm. Niet gekweld door blessures of pijntjes schoot hij naar een afstand van 1410 meter. Hiermee werd hij kampioen, tweede is Gerard Groeneveld en derde Gerard Arens.

Persoonlijk straat 2015