Nieuws‎ > ‎

Pinkstertrofee voor Jochem en Alwie.

Geplaatst 11 jun. 2019 00:36 door Marc Luft
Onder werkelijke prachtige omstandigheden is de strijd om de pinkstertrofee van KV de Brink verschoten. De nieuw geasfalteerde weg was volgens de klootschieters een lust om op te schieten. (Gelijk is met een Dinkelandse ambtenaar afgesproken om geen slijtlaag aan te brengen).
Diverse verenigingen waren aanwezig op het gevarieerde parcours met diverse obstakels. In de groep onder de 50 ontstond er een waar gevecht om de titel. Erik Damink van de Wilskracht kende een uitermate goed begin en hij nam gelijk de eerste positie in met een goede afstand. Internationaal klootschieter Jochem Wennink volgde in de groep daarop en nam de eerste plaats over door 40 meter verder te schieten. In de volgende ronde was de altijd goed schietende Dennis oude Nijhuis goed op weg, hij plaatste alle schoten goed en nestelde zich uiteindelijk tussen Jochem en Erik in en nam uiteindelijk bezit van de tweede plek.
De 50 plussers waren goed vertegenwoordigd en Peter Sleiderink zette het eerste markeringspunt vlak achter de fietspaaltjes. Hans Wennink ging daar 10 meter voorbij. Maar het was in de tweede ronde Alwie Lammerink die een ruime voorsprong pakte in de zelfde ronde schoot Tonnie Bossink zich naar een tweede plek en pakte Erik Kamphuis in de laatste groep een prima derde plek met een meter achter op nummer twee. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Welkoop Ootmarsum en café cafetaria de Mors.
Uitslag 
50 min                                50 plus
1 Jochem Wennink               1 Alwie Lammerink
2 Dennis oude Nijhuis           2 Tonnie Bossink 
3 Erik Damink                      3 Erik Kamphuis

Op de foto de winnaars; links Jochem Wennink en rechts Alwie Lammerink 
Comments