Pinkstertrofee voor Jochem en Jos

Geplaatst 23 mei 2018 00:20 door Marc Luft
Maandag 21 mei op tweede Pinksterdag werd onder uitstekende omstandigheden geschoten om de Pinkstertrofee van KV de Brink. Deelname van de omliggende klootschietverenigingen maakte er een mooie sportieve wedstrijd van. De gemeente had de berm gemaaid, Bart Kienhuis de inschrijftafel staan. Vanaf de Mors kon iedereen 5 schoten schieten op een uitdagend parcours. Het eerste schot is afhankelijk hoe je door de bocht komt maar is nog geen scherprechter. Ook de chicane is een moeilijke, maar te nemen obstakel. Langs de volkstuintjes heb je geluk nodig, komt er uit de mond van een ervaren klootschieter. Richting de manege moet de kloot "laag aangezet worden"! De meeste klootschieters weten hoe het moet en het was Jochem Wennink die al deze onderdelen het beste uitvoerde hij was in de klasse t/m 49 jaar de beste, tweede was Frank Groeneveld en derde Bas Rouwers. Bij de 50+ klasse lag Henk Engbers lange tijd aan kop maar in de allerlaatste beurt ging Jos Oortman hem nog ruimschoots voorbij. Henk Engbers tweede en Hans Wennink is derde geworden. Naderhand werden de prijzen uitgereikt die beschikbaar waren gesteld door Welkoop Ootmarsum en café de Mors, en werd er nog lang nagesproken over de "mooiste schoten"!