Nieuws‎ > ‎

Rabo cup: Brink 1 en 6 door!!

Geplaatst 12 mei 2014 03:03 door Marc Luft   [ 12 mei 2014 03:48 bijgewerkt ]

In de strijd om de Rabocup moest titelverdediger De Brink op de Zonnebergweg aantreden tegen het sterke, in de overgangsklasse uitkomende, Oud Ootmarsum 2.
Twee weken geleden in de voorronde had de Brink erg veel moeite met Oud Ootmarsum 6, maar nu ging het veel beter. Beide teams gingen sterk van start met lange schoten van Marc Luft en Ronnie Busscher. Bij het vijfde schot verzuimde Oud Ootmarsum een schotlengte voorsprong te nemen. Het zesde schot door Rudy Groeneveld bleek achteraf het laatste wapenfeit van Oud Ootmarsum. Tot aan het laatste en 20e schot kreeg geen enkel schot de gewenste koers. De Brink bleef stug door schieten op een acceptabel niveau, terwijl Oud Ootmarsum van de leg was. Bij het omlegpunt schoot Michel Groeneveld ver de bocht door, dit was de doodsteek. Peter Beld produceerde 2 schoten, die alleen de berm raakten, terwijl Robert van de Balboer eigenwijs probeerde aan de verkeerde kant in de buitenbocht te schieten. Uiteindelijk won De Brink met liefst 4 schoten verschil.

De Brink foto 2
De Brink 2 lag 5 schoten voor het einde op een comfortabele voorsprong van anderhalve schotlengte tegen Hertme 1. Maar toen sloeg de spanning toe. Hertme kwam sterk terug, mede door een lang schot van Dennis Lucas. Uiteindelijk won Hertme met een schotlengte verschil.

De Brink 6 presteerde opvallend goed tegen het gemiddeld 30 jaar jongere Soasel. De Brink 6 wist dit te winnen met onder meer de 82 jarige Bernard Keupink in de gelederen.

Comments