Superronde KV de Brink

Geplaatst 31 mrt. 2014 23:15 door Marc Luft
Superronde 29 mrt 2014

Traditioneel werd op de laatste zaterdag van maart de superronde (15 km) verschoten door de leden van KV de Brink. Aan de ronde die grotendeels door Duitsland voert werd deelgenomen door 20 leden. Onder prachtige weersomstandigheden werd om 10.00 uur gestart op de Uelserdijk. De route stak de Hooidijk over en achter het eerste kruispunt achter de Koningshoek was de eerste pauze. Daar wachtte de klootschieters een bak koffie met cake en diverse hapjes, verzorgt door de dames Marietje Groeneveld en Jo Kienhuis. Na 9 km was er een pauze bij Heinz, zum Lonsberg. Daar werd genoten van een pilsje en de Duitse snert. Aldaar werden de prestaties per team vergeleken. De verschillen bleken niet groot. Een drietal nagekomen leden werden bij de teams ingedeeld. De route werd vervolgd naar beneden. Bij een aantal teams sloeg de vermoeidheid toe. Een enkeling gooide zelfs achterwaarts. Tegen 16.15 uur werd de finish bereikt. Het clubcafe, tevens hoofdsponsor, de Nieuwe Roos werd bezocht, alwaar de beentjes languit gingen en er nog stevig geëvalueerd werd. Hoofdscheidsrechter, Bart Kienhuis, maakte de prestaties per team bekend. Het team van Marc Luft, Gerald Wassink, Herbert Scholten en Henk Kamphuis bleek de winnaar te zijn met 141 schoten. Slechts 2 schoten daarachter eindigde het team van Gerard Arens, Bertus Sanders, Cor Steghuis, Jochem Wennink en Peter Veelers. Het gat naar de nummer 3 was redelijk groot. Met 152 schoten werd het team van Michel Groeneveld derde, met de 12 jarige Steven Groeneveld in haar midden, Edwin Scholten en Hans Wennink.

Superronde 29 mrt 2014