Tonnie Bossink en Frank Groeneveld winnaars pinksterwedstrijd

Geplaatst 25 mei 2015 05:26 door Peter Veelers   [ 28 mei 2015 04:55 bijgewerkt door Marc Luft ]
Traditioneel, op de tweede pinksterdag, werd op het selectieve parcours op de Mors de pinksterwedstrijd gehouden, georganiseerd door kv de Brink. Het parcours was perfect gemaaid door de gemeente, dank daarvoor! Aanvankelijk hadden de meeste schutters in de eerste serie van 5 schoten moeite met het parcours. Maar vanaf de tweede serie werden de verschillen voor het eerst gemaakt. Velen deden ook nog eens een derde poging. Dit bracht Frank Groeneveld succes. Hij lag nog niet bij de eerste 3. Maar in deze laatste serie lag hij na 4 schoten reeds zeer comfortabel en wist ook nog eens een vijfde formidabel schot te produceren tot aan bij Horn voor de deur. De koploper tot dat moment, Peter Veelers, werd met 75 meter overtroffen, maar bleef wel tweede. Als derde eindigde Hans Wennink. In de groep van iets oudere jongeren (50 plus). Kende Toon Bossink in zijn tweede serie een geweldig vierde schot. Zijn vijfde schot was van minder niveau maar bracht hem wel aan de leiding. Ondanks verwoede pogingen van de concurrentie bleef Toon aan de leiding. Eddie Engelbertink en Louis Blokhuis, beiden van kv Rossum pakten de tweede en derde prijs.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt bij cafe de Nieuwe Roos. Voor de nummers 1 tot en met 3 waren er geldprijzen, kadobonnnen en prijzen beschikbaar gesteld door de Welkoop. Zo kregen de nummers 1 een fraai buitenschilderij naast de kadobon en mochten de nummers 2 bloembollen in ontvangst nemen naast een geldprijs. De troostprijs was voor Louis Blokhuis, een 50 meter lange tuinslang, omdat hij zijn kloot was kwijtgeraakt.