Nieuws‎ > ‎

Tweede plaats KV de Brink bij straatcompetitie

Geplaatst 16 dec. 2012 12:31 door Marc Luft   [ 4 jan. 2013 05:15 bijgewerkt ]
In alle vroegte werd de verre reis aanvaard naar het nog net Drentse Vledder.
 
Op de grens van Friesland werd de vierde wedstrijd verschoten van de Landelijke Straatcompetitie. De eerste 2,5 a 3 km kende een prachtig parcours in de vorm van een brede voorrangsweg, waarbij schoten van 200 meter eerder regel dan uitzondering waren. De Brink was op dit gedeelte bijzonder goed op dreef. 
 
Vooral uitblinker Jan Veenhuis was zeer bekwaam op deze straat. Ook Marc Luft kende op deze straat enkele doodlopers. Tegenstander Albergen moest met 2 schoten achterstand toekijken.
 
 Even verderop was de wereld compleet veranderd. Een smalle weg met verse kiezel/split daarop was een geweldig contrast met het eerste gedeelte van het parcours. Tegenstander Albergen liep haar opgelopen achterstand snel in. In het verdere verloop was het continu stuivertje wisselen om de leiding. Bij de eindstreep was het verschil slechts 7,5 meter in het voordeel van de Brink. De Brink had reeds het gevoel een goede ronde te hebben geschoten. Dat bleek later ook toen de rest van het veld binnen druppelde. Alleen Nooitgedacht wist de score van 61 schoten te verbeteren. Weliswaar met slechts 1 schot. Maar dit betekende voor Nooitgedacht wel een versteviging van de koppositie. De Brink behaalde haar beste resultaat van dit seizoen en steeg naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.
 
 
Comments