Twee punter voor de Brink

Geplaatst 6 okt. 2020 10:34 door Marc Luft
De vierde competitiewedstrijd trad de Brink aan tegen Nooit Gedacht in Noord Deurningen.
De 100 jarige vereniging Nooit Gedacht, werd geen cadeau gegund deze wedstrijd, die op het scherpst van de snede gespeeld werd en tegelijk sportief en ontzettend spannend was.
In de eerste periode werd gelijk het verschil gemaakt met het tweede schot, daar waar de Brink zoekende was naar de ideale lijn voor de kloot, wist Nooit Gedacht deze precies te vinden waardoor de Brink tegen een achterstand van zo'n 18 meter keek. 5 á 6 schoten lang bleef het verschil gelijk en had de Brink met het 'tamme spel' ook geen recht op deze periode die uiteindelijk met een verschil van zo'n 60 meter naar Nooit Gedacht ging.
De koppen even bij elkaar en een potje fanatisme lostrekken, bracht de Brink in de tweede periode bij het geweldige derde schot van Jesse Wennink een voorsprong van zo'n 23 meter. Dit gaf de Brink vleugels en vol passie en strijd werd er telkens een goed schot geproduceerd door alle spelers. Door de druk die de Brink, Nooit Gedacht oplegde werd er geforceerd en waren er mindere schoten van hun kant. Een 1-1 stand was het logische gevolg.

Tijdens de derde en laatste periode tussen deze twee subtoppers, bleef de Brink goed doorschieten en Nooit Gedacht herpakte zich ook weer. Het was steeds stuivertje wisselen waarbij de Brink gevoelsmatig toch de overhand had en dat bleek. Na wederom een meer dan uitstekend schot door uitblinker Jesse Wennink en Bram Steghuis werd er een verschil gemaakt. Gevolgd door een minder schot van Nooit Gedacht bracht dit de Brink uiteindelijk de 1-2 overwinning in een hele mooie wedstrijd.
De Brink staat nu op een 5e plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden. De volgende wedstrijd mag het aantreden tegen nummer 4, de Toekomst.

De Brink vraagt alle leden, supporters en mensen die het klootschieten een warm hart toedragen te gaan stemmen bij de Rabo Clubsupport op KV de Brink.