Nieuws‎ > ‎

Verrassend verloop stadsderby op de Kuiperberg

Geplaatst 17 apr. 2016 23:15 door Marc Luft

Zondag 17 april stond in de 1e klasse van de TKC competitie het altijd beladen duel tussen de Brink 2 en Oud Ootmarsum 3 op het programma. Deze Ootmarsumse derby staat altijd garant voor spanning en sensatie en ook vandaag werd dat weer bewezen. Al weken werd er uitgekeken naar deze dag, want vandaag zou het derde team van Oud Ootmarsum immers kampioen worden. Hiervoor zou met 4 punten verschil gewonnen moeten worden van de Brink en dit werd door de Oud Ootmarsumers ingeschat als een formaliteit. Vrijdags voorafgaande aan de wedstrijd werd er al een gezamenlijke app-groep aangemaakt waarin alle deelnemers aan deze titanenstrijd werden verzameld. Pogingen om de wedstrijd om te kopen middels kratten bier werden resoluut afgewezen door de heren van de Brink, want de Brink was immers op volle oorlogssterkte aanstaande zondag. Ook gezien het feit dat er voorgaande jaren een wedstrijd ‘verkocht’ zou zijn gedurende een carnavalsperiode en dit destijds veel stof heeft doen opwaaien heeft leider Bart kienhuis doen besluiten geen concessies te doen en zich niet met zulke praktijken in te laten. Dus werd er zondagmorgen al vroeg verzameld om de strategie te bespreken en de spiertjes al vast een beetje op te warmen. Tijdens de warming up werden de harde droge plekken maar ook de nattere plekken in kaart gebracht en daarbij werd ook het naastliggende zandpad niet geschuwd. Toen het vijftal van de Brink reeds voor de derde keer de gehele baan gebruikt had om ‘in’ te schieten en Bart het sein gaf zich te verzamelen voor het losschot arriveerden uiteindelijk het zeven(!)tal van Oud Ootmarsum om zich klaar te maken voor hun kampioenswedstrijd. 
Na het losschot werd al vrij snel duidelijk dat Oud Ootmarsum serieuze bedoelingen had, want er werd met een ruim verschil gewonnen waarbij aan Brinkzijde matig werd geschoten. Vol vertrouwen en zonder te wisselen begonnen de schutters met de tweede ronde. 
Met veel lawaai en onverstaanbare oerkreten werden de schutters vooral met hun Oud Ootmarsumse bijnaam om en om aangemoedigd. Namen als ‘ Hohne’, ‘Balboer’, ‘Hesselman’, ‘Dieks’ en ‘Kuper’  echoden over de flanken van de Kuiperberg. Het geloof dat je door elkaars (bij)naam zo hard mogelijk te roepen, dit resulteert in langere schoten werd gedurende deze tweede ronde minder en minder. Het werd al snel duidelijk dat de kampioensspanning omsloeg in kampioens-stress. Er werd minder geschoten door de heren uit het Springendal en de Brink kwam zowaar op voorsprong. Elk schot werd er enkele centimeters, en later werden dit zelfs meters, uitgelopen op de heren in de groene pakken. Het begon er langzaam op te lijken dat er vandaag geen 4 punten te halen waren op de mooiste grasbaan van Overijssel.  De glimlach op Bart’s gezicht werd steeds groter, want hij zag dat de eindeloze trainingen en teambesprekingen eindelijk zijn vruchten begon af te werpen. 
De spanning was op de gezichtjes van de bezoekers af te lezen, want hiermee hadden ze toch geen rekening gehouden. Met een laatste krachtsinspanning werd er gestreden voor het tweede punt, maar het mocht helaas niet baten.  De jolige stemming waarmee de wedstrijd begon sloeg om in stilte met hier en daar een “hoe kan dat noe?”, ” tomme… Balboer” en “shit, dat wut niks mear……”. Het tweede punt was voor de Brink en hierdoor zal het kampioensfeest voor de bezoekers twee weken uitgesteld moeten worden. 

En het werd nog erger, want ook de derde speelronde werd door de Brink gewonnen, ondanks de dubbele wissel aan Oud Ootmarsum-zijde.  De vierde ronde was tot twee schoten voor het einde wederom in het voordeel van de Brink, maar door een laatste krachtsinspanning van Oud Ootmarsum in hun voordeel beslist. Eindstand 2-2!
Comments