Nieuws archief


Brink pakt puntje tegen Nooitgedacht

Geplaatst 25 feb. 2018 04:30 door Peter Veelers

Op een hardbevroren baan moest de Brink het opnemen tegen de nummer 3, Nooitgedacht. In de eerste periode waren de verschillen gering. Beurtelings werd voorsprong gepakt. Het eennalaatste schot door Jelle Kamphuis gaf de doorslag. Deze liep de hele bocht door bij de put. Nooitgedacht zag hun schot door een verkeerde val links af slaan en moest 20 meter toegeven. Marc Luft maakte het karwei af en haalde de eerste periode binnen. De tweede periode begon rampzalig voor de Brink. Bas Rouwers zag zijn kloot rechtsaf slaan tegen een weidepaal. Nooitgedacht pakte gelijk 70 meter. Het verloop van de tweede periode verliep door slechte schoten en een aantal pechgevallen slecht voor de Brink. Het verschil was ruim 2 schoten. In de derde periode gleed Jochem Wennink bij het losschot weg. Zijn kloot toucheerde een paal. Het tweede schot door Jesse Wennink was ongeldig. Vanaf het tweede schot was de achterstand dus een schotlengte. Dit verschil bleef gedurende deze periode hetzelfde. Nooitgedacht kon de wedstrijd rustig uitgooien al had het een aantal keren niet over geluk te klagen. Nooitgedacht ging terecht met een 2-1 overwinning naar huis. 

De Brink pakt zeer belangrijke punten

Geplaatst 24 dec. 2017 05:46 door Peter Veelers

De Brink stond op 4 punten, Vooruitzicht op 2 punten. De Brink trad thuis aan tegen Vooruitzicht. Vlak voor de wedstrijd kwam René Nieuwenhuis tot de ontdekking dat hij zijn voetbalschoenen was vergeten. Full speed reed hij richting zijn woonplaats Denekamp. Eenmaal terug gekomen ontbrak zijn zondagse kloot. Dus moest hij nogmaals een retourtje Denekemap boeken. Nog net op tijd kwam hij terug. De eerste periode was begonnen. De Brink kwam vanaf het tweede schot door een misser van Vooruitzicht op voorsprong. Tot 3 schoten voor het einde leek deze comfortabel. Maar het tiende schot van de Brink was niet goed, Vooruitzicht kende een lang schot over het keerpunt en pakte 5 meter voorsprong. Het elfde schot van Vooruitzicht was slecht. De Brink pakte een voorsprong van 2 meter en gaf deze niet meer uit handen. In de tweede periode lag Vooruitzicht lange tijd op geringe voorsprong. Vier schoten voor het einde werd dit zelfs 25 meter maar Jochem Wennink maakte dit in 1 schot weer goed. Het laatste schot op de bult moest de beslissing brengen, de Brink lag een halve meter voor. Raymond Velthuis kende een prima schot maar Marc Luft wist toch 3 meter verder te schieten door de drassige ondergrond. Het werd 2-0 voor De Brink. In de derde periode was de wedstrijd na 5 schoten reeds beslist. Een tweetal schoten van Vooruitzicht eindigden in een boom. De Brink kwam met een schotlengte voor en won met een schotlengte. Drie belangrijke punten voor De Brink! Erg belangrijke punten in de strijd om het klassebehoud. Door dit resultaat staat De Brink ineens  5 punten los van de onderste plaats. 

Brink maakt de kansen niet af

Geplaatst 30 nov. 2015 12:36 door Peter Veelers

Onder bijzonder sappige omstandigheden werd de derby tussen Oud Ootmarsum en de Brink geschoten. De Brink moest Marc Luft missen, die een reisje naar Lissabon belangrijker vond. Bij Oud Ootmarsum ontbrak Gertjan Kuupgait vanwege een hardnekkige blessure aan zijn schouder. Henk Kuupgait vond een huwelijksreis belangrijker dan deze klassieker. Dus ook hij was niet van de partij. Het vele publiek kon vervolgens genieten van een spannende enerverende wedstrijd. Het losschot door Oud Ootmarsum raakte een boomstam zodat de Brink door Jochem Wennink gelijk met een prima schot 30 meter kon pakken. Hoewel Oud Ootmarsum dichterbij kwam kon de Brink tot 2 schoten voor het einde een voorsprong van zo'n 10 meter vasthouden en leek op rozen set zitten.. Bij het elfde schot negeerde Dirk Hunder de deskundige aanwijzingen van zijn teamgenoten door 3 meter naast hun te mikken. Dit bleek een prima eigen beoordeling. Zijn kloot raakte geen spatje water en liep 10 meter voorbij die van de Brink. Jochem Wennink en Jan Bonke kenden beiden een prima laatste schot zodat het verschil hetzelfde bleef. In de tweede periode ging het bij het 2e schot helemaal mis voor Oud Ootmarsum. De Brink pakte gelijk een grote voorsprong. Vier schoten voor het einde ging het opnieuw mis bij de groen. De Brink kreeg de kans de voorsprong flink uit te breiden, maar Jochem schoot zichzelf bijna op zijn tenen. Het schot was te laag en strandde 35 meter verderop, zelfs nog 2 meter achter die van Oud Ootmarsum. De volgende schoten van Jos Oortman en Peter Veelers bogen te ver af naar links. Jan Bonke schoot ver over het keerpunt, het 2e punt was beslist. In de derde periode was het verzet door deze teleurstelling gebroken en liep de Brink achter de feiten aan. In plaats van een 2-1 winst ging de strijd met 3-0 verloren op deze toch al sombere dag.

Brink kansloos inTilligte

Geplaatst 4 okt. 2015 04:40 door Peter Veelers

De Brink moest op bezoek bij regerend kampioen Ons Streven. Afgelopen vrijdag tijdens het nachttoernooi bij Vooruitzicht schoot de Brink in de kwartfinale ook tegen dit team waarbij met slechts 3 meter werd verloren. Op de Tilligtebaan liggen de kaarten heel anders, een echte krachtbaan. De Brink kwam er in geen enkele periode aan te pas. Telkens werd met ruim een schotlengte verloren. De 15 jarige, Gijs Oortman, schoot een verdienstelijke wedstrijd. De Brink zakt met 3 uit 3 een aantal posities op de ranglijst

Rabocup 2015

Geplaatst 24 mrt. 2015 11:06 door Peter Veelers

Brink 1, zie boekje, Jos is reserve
Brink 2, Jan Veenhuis, Edwin Scholten, Cor Steghuis, Bjørn Niemeijer
Reserve; Gerald Wassink, Hans Wennink, Peter Sleiderink en Wouter Oude Vrielink

Brink 4, 5 en 6, zie boekje

Jochem Wennink ontvangt onderscheiding van TKC

Geplaatst 10 mrt. 2014 14:00 door Peter Veelers

Hedenavond hield de Twentse Klootschiers Combinatie haar jaarvergadering in cafe van Olffen te Weerselo. Het bestuur van kv de Brink kreeg het verzoek van het TKC-bestuur om Jochem Wennink mee te nemen naar de vergadering. Na een goede smoes bedacht te hebben ging Jochem nietsvermoedend mee naar Weerselo. Aldaar werden zijn prestaties in Ierland nog eens belicht en mocht hij een fraaie onderscheiding in de vorm van een metalen oorkonde op hout bewerkt. Jochem was overdonderd met deze blijk van waardering maar was zeer verheugd met deze onderscheiding.

Geplaatst 3 nov. 2013 05:25 door Peter Veelers   [ 3 nov. 2013 23:34 bijgewerkt door Marc Luft ]

Frank Groeneveld succesvol bij veteranenwedstrijd

Geplaatst 3 jun. 2013 13:10 door Peter Veelers

Hedenavond werd de jaarlijkse veteranenwedstrijd verschoten van de afdeling TKC. In groep 1 was Frank Groeneveld voor het eerst speelgerechtigd. Zijn haarkleur was al jaren toereikend maar nu kwam ook zijn leeftijd in aanmerking om deel te nemen aan de veteranenwedstrijd. Op de Uelserdijk in Oud Ootmarsum werd in 2 leeftijdsgroepen geschoten. In groep 1, tot en met 65 jaar werd Herman Velthuis van kv Wilskracht winnaar. Frank Groeneveld wist zijn debuut op te luisteren met een tweede plaats. Peter Veelers werd vierde, Herbert Scholten vijfde en Erik Kamphuis werd zesde.

Java geen partij voor de Brink

Geplaatst 3 mrt. 2013 11:33 door Peter Veelers

Kv de Brink kende in de wedstrijd tegen Java weinig moeite om de punten in eigen huis te houden. In de eerste periode ging het tot 5 schoten gelijkop. Maar na het zesde schot liep de Brink per schot verder uit naar uiteindelijk een schotlengte. Ook in de tweede periode was de tegenstand gering. Ook nu lag de Brink vanaf het eerste schot op voorsprong. Gestaag werd die voorsprong uiteindelijk bijna een schotlengte. In de derde periode had Java binnen de ruime selectie gewisseld. Voor het eerst kwam Java in deze wedstrijd op voorsprong. Maar na 4 schoten was deze weelde voorbij en nam de Brink het heft in handen. Geleidelijk aan werd de voorsprong naar zo'n 25 meter opgevoerd. Het laatste schot door Arthur Timmerhuis maakte Java niet meer mee. Zij zaten reeds aan de pickniqtafel met het meegebrachte bakje bier. Arhthur was gespannen, zoals blijkt uit bijgaande foto, schoot toch ruim voorbij Java zodat een 3-0 overwinning veilig werd gesteld. Ook de Brink had een bakje bier meegenomen en schoof aan , zodat na afloop gezellig werd geevalueerd en er werd geproost op de waarschijnlijke degradatie van Java

Zilveren Kloot, winst voor team de Brink!!

Geplaatst 3 jun. 2012 08:35 door Marc Luft   [ 5 jan. 2013 02:31 bijgewerkt ]

De afvaardiging van KV de Brink heeft vandaag 3 juni een zeer goede selectiewedstrijd voor de Zilveren Kloot geschoten. Debutant Jochem Wennink heeft zich als 4e geplaatst, Michel Groeneveld als 5e en Marc Luft als 7e, dus bij de beste 7 van Noord, 3 spelers van de Brink!! Dit resulteerde in een uitstekende eerste plaats voor het team!! 
Verder kwam Rene Fox als 12e, Peter Veelers als 16e en Frank Groeneveld  als 35e in de selectie.

Brink 1.773,50
Ons streven 1.765,00
Oud Ootmarsum 1.760,70
Toekomst 1.742,80

De wedstrijd werd verschoten onder slechte omstandigheden, de regen kwam met bakken uit de lucht waardoor de latere schutters een kleine handicap hadden. Dit keer werd begonnen aan de achterkant van de Haarleheide baan in Reutum.

Voor de verdere uitslag, kijk op de site van zilverenkloot.

1-10 of 36