Nieuws archief‎ > ‎

Brink succesvol in de nacht van Vooruitzicht

Geplaatst 1 okt. 2011 10:24 door Peter Veelers   [ 19 mei 2012 04:18 bijgewerkt door Marc Luft ]
Voor de tweede keer werd het nachttoernooi bij Vooruitzicht in Oldenzaal verschoten. De Brink verscheen met 2 teams aan de start. Het tweede team werd versterkt door Jeroen Busscher. Hij werd in Brinktenu gehezen, dat hem prima stond, met als gevolg vele jaloerze opmerkingen uit het Oud Ootmarsumkamp. Beide teams  van de Brink waren in dezelfde poule ingedeeld. Het eerste team won alle 3 poulewedstrijden, hetgeen 12 punten opleverden. Het tweede team had het moeilijk en wist 5 punten te verzamelen. Zijn konden zich echter vanaf 22.00 uur tegoed doen aan de nodige biertjes. Het eerste team trad in de achtste finale aan tegen Beuningen 1. Bij het laatste schot wist Marc Luft een 20 meter achterstand om te buigen in 3 meter voorsprong. De kwartfinale werd met de nodige zorgen tegemoet gezien. Er werd nog even een extra biertje genuttigd om moed in te drinken, de tegenstander was namelijk Steeds Vooruit. In een prachtige wedstrijd lag Steeds Vooruit een klootdikte voor na 3 schoten. Het laatste en vierde schot van Marc Luft was geweldig. Ivo Egbers was daar dusdanig van onder de indruk dat hij het spoor bijster raakte en zijn kloot(je) in de sloot zag belanden. Een finaleplaats was een feit. De tegenstanders waren het verrassende Wilskracht 2, Java 1 en Toekomst 1. Toekomst schoot de beste wedstrijd van de avond en bleek een maatje te groot. Java en de Brink lagen 5 meter uit elkaar na 3 schoten. Beide teams deden een alles of niets poging om de Toekomst nog nerveus te maken, maar beide schoten eindigden in de sloot. Java werd tweede met vlak daarachter de Brink op de derde plek evenals bij de eerste editie, 2 jaar geleden.  Wilskracht 2 werd vierde.
Het was inmiddels 00.50 uur, dus was er nog ruim anderhalf uur tijd om de munten op te maken voordat de taxi verscheen. Al met al een prachtig toernooi dat waarschijnlijk over 2 jaar weer zal plaatsvinden.