Nieuws archief‎ > ‎

Brink winnaar klootschietronde Tilligte

Geplaatst 13 nov. 2011 07:41 door Peter Veelers   [ 19 mei 2012 04:19 bijgewerkt door Marc Luft ]

Afgelopen zaterdag stond de jaarlijkse klootschietronde op het programma georganiseerd in het kader van de kleindiertentoonstelling in Tilligte. De Brink nam deel aan deze wedstrijd met stagiaire, Jeroen Busscher, en topschotter van Oud Ootmarsum 2, Peter Beld. In het eerste deel moest het team duidelijk aan elkaar wennen. Er werd bijzonder slecht geschoten. Aan het einde van de Damweg was de achterstand op de meeste concurrenten minimaal 2 schoten. In het vervolg ging het echter beter. Bij het rustpunt lagen de meeste teams zeer dicht bij elkaar. Het kon alle kanten nog op. Na een braadworst en een versnapering werd de ronde voortgezet. Op de Kooiweg liet Peter Beld een wonderbaarlijk lang schot noteren. Bang als hij was dat zijn kloot in de diepe naastgelegen sloot zou belanden liet hij zijn kloot met veel links effect met 90 graden omvallen en wist zo een lastig gedeelte te overbruggen. Op een redelijk niveau werd de wedstrijd uitgeschoten. Na afloop genoten de deelnemers van een enerverende loterij bij cafe Haamberg gepresenteerd door Muis. Samen met zijn vrouw, Marian, wist hij voor mekaar te krijgen dat vrijwel iedereen met een prijs naar huis ging. Na afloop van deze loterij werd de uitslag van de klootschietwedstrijd bekend gemaakt en bleek de Brink gewonnen te hebben met slechts 14 meter voorsprong op Ons Streven. Voor Peter Beld betekende dit een emotioneel moment omdat hij met zijn eigen team vanaf april geen wedstrijd meer gewonnen heeft. Hij mocht dan ook de fraaie vleesschotel in ontvangst nemen. Afgesproken dat deze schotel genuttigd zal worden tijdens een stamppotbuffetje op een nader te bepalen datum.