Nieuws archief‎ > ‎

Brink zet zegereeks voort

Geplaatst 16 okt. 2011 08:01 door Peter Veelers   [ 19 mei 2012 04:19 bijgewerkt door Marc Luft ]
 
Een historische derby stond op het programma. Het was reeds vele jaren geleden dat Wilskracht en de Brink in competitievorm tegen elkaar uitkwamen. Op de fiets toog de Brink richting Agelo. De benen werden soepeltjes los getrapt.
In de eerste periode keek de Brink continu tegen een kleine achterstand aan. Bij het laatste schot was het verschil 10 meter. Jan Stevelink bleef Marc Luft ruim de baas zodat het eerste punt naar Wilskracht ging. De tweede periode leek een kopie van de eerste. Opnieuw moest het laatste schot tussen Jan Stevelink en Marc Luft de beslissing brengen. Nu had Marc 5 meter marge. Hij wist deze marge nog uit te bouwen tot zo'n 15 meter zodat de stand 1-1 werd. Op dat moment werd er een pauze ingelast. Jan Stevelink had een zak hardgekookte eieren bij zich inclusief een potje zout. De Brink bleek bij aanvang van de derde periode deze eieren slecht te kunnen verwerken. Wilskracht nam een ruime voorsprong. Twee schoten voor het einde leek de Brink de handdoek te werpen. Jos Oortman kon zijn kloot niet meer beuren en liet deze pardoes uit zijn hand vallen. Paul Stevelink was echter zeer coulant en gooide zijn kloot linksaf en bleek 1 meter achter de worp van Jos Oortman. Opnieuw moesten Marc Luft en Jan Stevelink aan de bak voor het laatste schot. Marc Luft wist een lang schot van Jan Stevelink uitstekend te parreren en sleepte alsnog een 2-1 overwinning binnen voor de Brink.
Na afloop werd een oude traditie in ere hersteld. Wilskracht zorgde voor een kratje bier. Gezamelijk werd deze genuttigd en werden een aantal anekdote's van stal gehaald. Al met al een zeer sportieve en gezellige wedstrijd. 
 
Bink 2 trad aan tegen Hertme 2. In de eerste periode had Bjorn Niemeijer nogal moeite om rechtuit te gooien. Hertme profiteerde dankbaar en won het eerste punt. De tweede en derde periode was ruim voor de Brink mede door prima presteren van Erik Kamphuis. Ook in de vierde periode lag de Brink bij het laatste schot op een ruime voorsprong. Boy Borggreve kreeg echter naar eigen zeggen de zon in zijn ogen en zag zijn kloot in de ongemaaide naastgelegen weide belanden. Door deze afzwaaier werd de uitslag uiteindelijk 2-2.
Comments