top of page

Brink A verliest de NKB cup veld finale.

Zondag 9 juli stond de Cupfinale veld op het programma van de Nederlandse Klootschiet Bond.

De Brink tegen Vooruitzicht, de Brink kampioen van de competitie, tegen de nummer twee, een ontknoping in de competitie, die Hitchcock niet beter had kunnen schrijven. Dus alle ingrediënten waren aanwezig om op voorhand te zeggen dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden.

En dat was het ook, de Brink begon goed aan de wedstrijd, met aan beide kanten twee lange opening schoten. Daarna was het steeds stuivertje wisselen, waarbij kleine factoren van het klootschieten het uitmaakte of er mogelijkheden waren om uit te lopen of in te halen. Halverwege de eerste periode van de wedstrijd pakte de Brink een comfortabele voorsprong van zo'n 45 meter, maar kon deze niet vast houden. Het laatste schot van deze periode moest de beslissing brengen waarbij de kloot van Vooruitzicht verder kwam dan die van de Brink, die iets aan de hoge kant was.


De tweede periode was een kopie van de eerste, waarbij er door beide team goed geschoten werd, een echte finale. Het was gevoelsmatig wel zo, dat Vooruitzicht continue het initiatief had deze wedstrijd. De Brink moest op de "tenen lopen" om bij te kunnen blijven. Aan het einde van de tweede ronde kwam de Brink terug van een achterstand van ca 25 meter naar een voorsprong van 10 meter. Het daaropvolgende schot met nog drie te gaan ging mis, waardoor de beslissing vroegtijdig beslist werd in het voordeel van Vooruitzicht. Die deze wedstrijd de verdiende winnaar was.


Zondag 16 juli staat er voor de Brink weer een finale te wachten, dan om de KTO cup op veld. De wedstrijd start om 11:45 uur op de Elsmorsbaan van Steeds Vooruit in Oldenzaal.

164 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page