top of page

Brink jeugd naar het EK


Het Nederlands team met Julian Broekhuis (Brink), Bondscoach Jos Klein Gebbink, Cisse Luft (Brink) en Bart Hemmer (Reutum). (Bart Lucas (Hertme) ontbreekt op de foto)

Het is Cisse Luft en Julian Broekhuis gelukt om zich te kwalificeren op het veld voor het EK in Duitsland, wat in het hemelvaart weekend verschoten wordt.

Na een lange selectie periode en even zovele trainingen was het bij de laatste wedstrijd tot aan het laatste schot spannend welke 4 jongens zich kwalificeerden om voor Nederland uit te mogen komen.

Na een voorselectie over zes wedstrijden, bleven er 6 jongens over die over nog eens zes wedstrijden moesten uit maken wie zich bij de beste vier zouden schieten. De Brinkjeugd was goed aanwezig met Tim Hendriks, Cisse Luft en Julian Broekhuis.

Van de zes wedstrijden tellen de beste vier uitslagen, voor Cisse Luft die de eerste vier wedstrijden gewonnen had, en dus onbereikbaar voor de concurrentie was er minder spanning. Maar voor de anderen des te meer. Tot op het laatste schot was het spannend en uiteindelijk wist ook Julian Broekhuis zich te plaatsen, bij de beste vier schutters van Nederland.

Tim Hendriks wist overtuigend het onderdeel zetten te winnen, helaas worden de jongens hier niet op geselecteerd. Maar Tim is nog volop in de race voor de straatselectie waar hij er na vier wedstrijden zeer goed voor staat.

Veldkampioen bij de mannen Rob Scholten en bij de jeugd Cisse Luft.

254 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page