top of page

Brink jeugd weer goed op dreef

De 6e competitie wedstrijd in de landelijke veld competitie van de jeugd is weer verschoten.

Brink A, mocht als gedeeld koploper aantreden tegen Lemselo, de nummer 4.

De leiders van beide teams waren het eens met de wens van de

Bill Kottink in actie tegen Lemselo (29-01-2023)

fanatieke Twente supporters om de wedstrijd vroeg te beginnen, zodat ze op tijd in de Grolsch veste konden zijn.

Lemselo begon in de persoon van Bram Withag goed aan de wedstrijd, de Brink volgde dit voorbeeld ook. Bij het tweede schot, schoot Bill Kottink uit de slof en pakte gelijk 15 meter. Het was al snel duidelijk dat de Brink over meer vaart beschikte dan Lemselo. Bij elk schot werd de voorsprong uitgebouwd. De uiteindelijke man van de wedstrijd Jorg Smellink bracht in deze periode de genadeklap met een uitstekend schot, waardoor het eerste punt binnen was.

Zowel de tweede als de derde periode was de Brink oppermachtig op de altijd moeilijk bespeelbare baan in Lemselo. De tegenstander zag er geen heil meer in en de Brink bleef bijzonder goed doorschieten. Richting, kracht en concentratie waren de ingrediënten voor een geweldige wedstrijd, aan Brinkzijde. Uiteindelijk stond er een terechte 0-3 winst voor de Brink op het scorebord. De Brink blijft staat op de eerste plek staan met nog vier wedstrijden te gaan.


Brink B, zonder de zieke Lars met grote overmacht gewonnen van Steeds Vooruit. Gelijk bij het losschot van Mika een kleine voorsprong genomen die de volgende schoten snel werd uitgebreid naar een schotlengte verschil. Op het eind was het 1,5 schot. De 2e ronde was identiek aan de 1e ronde. Ook de 3e ronde begon zoals de vorige 2. Alleen achteraan bij het omleggen ging het even mis en kwam het Brink team één meter achter. Doordat de volgende schoten allemaal weer strak waren werd het op het eind toch nog een overwinning met 1 schot. Brink B staat op een mooie 2e plek.


Brink F moest uit naar Java F, de jongste jeugd speelde geen goede wedstrijd alhoewel het eerste punt gewonnen is met 60mtr. De tweede ronde begonnen ze slecht waardoor er na 5 schoten een achterstand was van 20 mtr. En dat bleef tot het einde zo dus 1-1 in de tussenstand. De derde helft was duidelijk voor Brink F met een uiteindelijk verschil van 50 mtr. Een mooie 1-2 voor Brink F, die daarmee koploper is met maar één verliespunt.107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page