top of page

Klootschieters KV de Brink naar EK in Duitsland.

KV de Brink is enorm trots op het feit dat er 4 leden mee doen aan het EK klootschieten in Duitsland.

Jochem Wennink die voor de derde keer mee doet aan een EK heeft zich geplaatst op het onderdeel straat. De nestor van het kwartet kan de jonkies van de Brink met raad en daad bij staan.

Julian Broekhuis die al menig keer Nederlands kampioen is geweest is degene die op alle drie de onderdelen mag meedoen. Hij selecteerde zich als 4e op veld, 2e op straat en 2e bij het zetten. Tim Hendriks haalde het net niet om zich te selecteren op veld, maar schoot tijdens de selectiewedstrijden geweldig op straat waar hij 1e werd en ook bij het zetten pakte hij een eerste plaats.

Cisse Luft maakte het viertal compleet, hij schoot zich op veld naar een duidelijke 1e plek, door 5 van de 6 selectiewedstrijden te winnen. Bij het zetten behaalde hij een goede 4e plaats waardoor hij meedoet aan deze 2 onderdelen.

Deze sporters werden tijdens alle 24 selectiewedstrijden bijgestaan door geweldige begeleiders, trainers die dit succesje mede mogelijk hebben gemaakt.


Van links naar rechts; Julian Broekhuis, Cisse Luft, Tim Hendriks en Jochem Wennink.

Woensdag 25 mei vertrekken de klootschieters richting Meldorf, waar op donderdag de officiële opening plaats vindt met een vlaggenparade, vrijdag 27 mei wordt de veld wedstrijd verschoten, zaterdags de zetwedstrijden in het stadion van Meldorf en op zondag de straatwedstrijd in Suderhasted.

Op donderdag 26 mei vertrekken er twee bussen uit Ootmarsum vol met enthousiaste supporters om het kwartet van de Brink aan te moedigen. Wie weet heeft KV de Brink na het hemelvaartsweekend een Europees kampioen binnen de gelederen, maar bovenal heerst er trots binnen de vereniging.

293 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page