top of page

Klootschieters Ootmarsum declasseren Oldenzaal

Met maar liefst 4!!!! schotlengtes verschil wonnen de Ootmarsumse klootschieters de

titanenstrijd tegen Oldenzaal. Zelfs de oudere klootschieters konden zich niet herinneren dat het verschil tussen beide plaatsen ooit zo groot is geweest. Dolle vreugde natuurlijk bij de Ootmarsumse selectie, die bestond uit klootschieters van Wilskracht, Oud Ootmarsum en De Brink. De klootschieters uit de Boeskoolstad dropen na een paar biertjes af met het schaamrood op hun kaken.


Burgemeester John Joosten van Dinkelland maakte het feest helemaal compleet door het symbolische openingsschot te winnen van zijn collega Patrick Welman. Laatstgenoemde hield wel het Ootmarsumse petje op en dat gaf blijk van veel sportiviteit. Er was veel belangstelling voor dit evenement en ook dat zorgde voor een prachtige sfeer op de flanken van de Kuiperberg, de thuisbasis van De Brink. Het felbegeerde vaandel mag een maand lang in Ootmarsum worden tentoongesteld.


Burgemeester Joosten van Ootmarsum
Burgemeester Welman van Oldenzaal

Jop Droste loste het startschot voor Ootmarsum en deed dat uitstekend. Oldenzaals beste schutter Laurens Mazeland kwam net iets verder. Na dit eerste schot met een voorsprong voor de klootschieters uit de Boeskoolstad was het voor de Oldenzalers over en uit. De Ootmarsummers schoten stuk voor stuk naar hun mogelijkheden. Heel bijzonder was het schot van Dirk Hunder, die in de bocht een topprestatie leverde waar de selectie van Oldenzaal drie schoten meer voor nodig had. “Daarna bleven we goede schoten produceren en dus kwam Oldenzaal geen moment dichterbij. Wij kenden geen missers in deze wedstrijd. Bij onze tegenstander was dat toch een ander verhaal,” vertelt Marc Luft. Uiteindelijk won Ootmarsum met vier schotlengtes verschil en hoefde men niet eens de laatste vier schoten te schieten. De overwinning was behaald, omdat Oldenzaal met hun 20 schutters was uitgeschoten.

Een regelrechte afstraffing voor de Oldenzaalse schutters, terwijl Ootmarsum, ook mede dankzij een mooie lichting talentvolle schutters, vol vertrouwen kan uitzien naar de volgende confrontatie.

Deze vindt plaats in 2025 in Oldenzaal. Tekst: Peter Baanstra (inenomootmarsum)

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page