top of page

KV Beuningen te sterk voor jeugdig KV de Brink.


Cisse Luft succesvol in actie tegen Beuningen 1

Zondag onder koude maar perfecte omstandigheden de 8e competitie wedstrijd verschoten tegen KV Beuningen. De Brink had een uitgedunde selectie, door blessures bij Michel Groeneveld en Marc Luft en Jesse Wennink die voor werk in Zweden zat.

Daarom debuteerden Julian Broekhuis (17) en Cisse Luft (16) in het eerste team van de Brink en dat deden ze voortreffelijk.

In de eerste periode had de Brink al bij het tweede schot een faliekante misser waardoor Beuningen snel een voorsprong had van zo'n 80 meter. Beuningen trotste koploper liet geweldige schoten zien en liep bij ieder schot zo'n 10 a 15 meter uit. Dit resulteerde in een schot en 40 meter achterstand voor de Brink.

In de tweede periode kon de Brink beter bij blijven, door onder andere goede schoten van de debuterende jeugdspelers, Julian Broekhuis plaatste zijn kloten strak in de richting van de anwiezers en Cisse Luft schoot hard en strak. Toch waren enkele schutters van de Brink die hun niveau niet haalden waardoor Beuningen, een team vol toppers, eenvoudig deze periode met 85 meter won.

Julian Broekhuis met zijn debuut in Brink 1.

Jochem Wennink begon de derde periode uitstekend wat resulteerde in 30 meter voorsprong voor de Brink! Cisse Luft pareerde de aanval van Beuningen en kon de voorsprong tegen één van de beste schutters van Nederland vast houden tot 20 meter, een uitstekend schot. Daarna kwamen er enkele mindere schoten aan Brinkzijde waardoor Beuningen een voorsprong van 50 meter kreeg. Dit bleef tot zo'n 2 schoten voor het einde en slonk zelfs tot 20 meter, ook Beuningen schrok hiervan en zette een eindspurt in om de winst toch veilig te stellen.

De Brink met een record jeugdig team van gemiddeld 19,5 jaar oud heeft zich kranig verzet tegen verwacht kampioen Beuningen en wacht een mooie toekomst. Maar het zal alle zeilen moeten bijzetten om handhaving in de hoogste klasse te kunnen bewerkstelligen.

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page