top of page

Kv de Brink 1 pakt 2 punten tegen KV Nooit Gedacht

Afgelopen zondag ochtend mocht de Brink aantreden op de veldbaan in Noord Deurningen voor de inhaalwedstrijd tegen Nooit Gedacht 2. De nummer 8 van de competitie moest de heenwedstrijd afzeggen wegens personeel tekort, maar had zondag het team compleet en kon de Brink een zware wedstrijd geven.


Jochem Wennink mocht het eerste periode los gooien, de baan van Nooit Gedacht heeft op schot 2 een scherpe bocht, dus het was van belang er zo dicht mogelijk bij de komen zodat de tweede schutter zo recht mogelijk kon schieten. Dat lukte vrij goed, en de Brink nam de voorsprong. Echter konden ze deze niet vasthouden door een aantal mindere schoten aan de kant van de Ootmarsummers en halverwege nam Nooit Gedacht de voorsprong. Deze voorsprong bleef steeds gelijk, dus de Brink kon niet dichterbij genoeg komen om het eerste punt te pakken.


Er moest dus wat veranderen de tweede periode. Deze begon beide teams weer met een goed schot. Deze periode bleef er een wisseling van de voorligger. Maar halverwege nam de Brink een voorsprong die ze uit bleven bouwen. Met nog twee schoten te gaan was het verschil een kleine 10 meter voorsprong voor de Brink. Het schot van Nooit Gedacht was goed, maar zeker haalbaar voor de Brink, echter ging het schot niet goed en kwam de Brink op een kleine achterstand met nog 1 schot te schieten. Dit laatste schot was perfect, dus Nooit Gedacht moest er nog wel veel moeite doen om er voorbij te schieten. Dit was uiteindelijk te veel en de kloot stopte een paar meter voor de streep van de Brink. 1-1 tussenstand


De laatste periode van deze wedstrijd was de beslissende. Deze begon weer net zoals de tweede vrij gelijk op, beide teams lagen binnen de 2 meter van elkaar na enkele schoten. Echter had de schutter van Nooit Gedacht hier de kloot van zich af gegooid waardoor deze niet de goeie lijn pakte, de baan af ging en zelfs een paaltje raakte. Hierdoor nam de Brink een grote voorsprong. Een voorsprong die de Brink niet meer uit handen zou geven. Het verschil werd aan het eind van de periode zelfs bijna vergroot tot een schot verschil en bij het laatste schot hoefde de Brink maar een kleine afstand te overbruggen om het laatste puntje uiteindelijk ook weer mee terug naar Ootmarsum te nemen.


De laatste wedstrijd van het seizoen wordt op de eigen baan gespeeld tegen de huidige nummer 2 Noord Berghuizen(26 pt). Deze staan 2 punten voor op de Brink(24 pt), dus het wordt een onderlinge strijd voor plek 2 of 3 afhankelijk van wat vooruit losser doet in hun laatste wedstrijd (25 pt)


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page