top of page

NK groot succes voor de KV de Brink

Het NK klootschieten is een groot succes geworden voor de klootschieters van KV de Brink. De organisatie lag in handen bij KV Reutum en deze had het prima voor elkaar, op straat werd er geschoten op de Zonnebergweg en op het veld van de Haarleheide werd er gestreden, het zetten speelde zich bij de alom bekende speeltuin.

De winnaars van categorie 4, Bill Kottink, Tim Hendriks, Cisse Luft en Julian Broekhuis!

De jongste categorie begonnen deze dag en voor KV de Brink schoten Pieter Kienhuis en Fedde Oonk. Beiden schoten prima naar hun kunnen en het is Fedde Oonk die op straat Nederlands kampioen is geworden. Op het 500 meter lange parcours had hij 10 schoten nodig en kwam 41,60 meter over de streep. Een zeer knappe prestatie! Fedde behaalde een 5e plek op het veld en een 12e plek met het zetten. Pieter Kienhuis werd 12e op straat en 11 met het zetten.

Fedde Oonk 1e op veld

In categorie 2, behaalde Wessel Kienhuis een 14e plaats op straat, Wes Oonk werd 9e op veld, en 9e bij het zetten.

Mika Smellink behaalde in categorie 3 een uitstekende 11e plek op straat, 5e op veld en een 7e bij het zetten. Siem Flims wist als 22e op het veld en 18e bij het zetten te eindigen. Julian Groeneveld werd 19e op straat.

En dan in de koningsklasse van het klootschieten bij de jeugd, categorie 4 was het KV de Brink die alle eerste plaatsen voor zich op te eisen.

Het was Tim Hendriks die zijn goede vorm liet zien en zowel Nederlands kampioen werd op straat als bij het zetten, hij werd zelfs nog derde op het veld. Hierdoor legde hij beslag op de titel allround kampioen van Nederland. Ook Bill Kottink liet zien over bijzondere krachten te beschikken deze dag en werd Nederlands kampioen op het veld, 4e bij het zetten en 22e op straat. Cisse Luft mocht het podium beklimmen bij het zetten op de tweede plek. op het veld een 4e plaats en op straat 21e. Julian Broekhuis behaalde eremetaal op straat met een 3e plek, bij het zetten 3e plek en een 15e plek op het veld. Sepp Niehoff werd 17e op straat en 23e op het veld. Dus van de 9 podiumplekken in categorie 4 waren er 7 voor de Brink. Bij het zetten waren nummer 1 t/m 4 voor de Brink een "cleansheet".

Al met al geweldige resultaten en dit laat zien dat de inspanningen van de verenigingen nu "geoogst" worden met een stel geweldige klootschieters!!

Cleansheet bij het zetten; 1e Tim Hendriks, 2e Cisse Luft, 3e Julian Broekhuis
Bill Kottink Nedrlands Kampioen veld en Tim Hendriks derde
Tim Hendriks 1e op straat en Julian Broekhuis 3e.

149 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page