top of page

Ootmarsum - Oldenzaal 19 juni 2022

Het is zover de legendarische en historische wedstrijd Ootmarsum - Oldenzaal zal 19 juni 2022 verschoten worden op de baan van KV de Brink aan de Binnenes. Het officiële gedeelte zal om 13:30 uur aanvangen en de wedstrijd der giganten start om 14:00 uur.Nadat Ootmarsum in de persoon van burgemeester Joosten Oldenzaal uitdaagde om te schieten om het banier van Oldenzaal heeft burgemeester Welman van Oldenzaal de kloot er af getrokken en dus de uitdaging aangenomen om deze strijd aan te gaan.


Bij beide steden zijn er selectiewedstrijden gehouden om te bepalen wie de beste 20 schutters zijn die mee mogen doen aan deze wedstrijd.

Voor Ootmarsum zijn het de volgende schutters die de kleuren van Ootmarsum verdedigen;

Jop Droste, Michel Groeneveld, Jochem Wennink, Jelle Kamphuis, Erik Damink, Marc Luft, Tim Hendriks, Nico Leussink, Nick oude Vrielink, René Fox, Jan Bonke, Peter Beld, Jesse Wennink, Tim Stevelink, Dirk Hunder, Bram Steghuis, Gijs Broekhuis, David Groeneveld, Cisse Luft, Olivier Scholten, reserves zijn Julian Broekhuis, Jan Stevelink, Rudy Groeneveld en Frank Groeneveld.


Aan de kant van Oldenzaal, die de zelfde kleuren verdedigen maar dan andersom, zijn het;

Laurens Mazeland, Bart Polhuis, Edwin Kattier, Sven Olde Keizer, Bas Ankone, Maarten van Es, Joost van Es, Daan Grunder, Roel Nijhuis, Jeroen Kienhuis, Rolf Olde Welhuis, Robert van den Einde, Daan Scholten, Kenneth Nomden, Lars Ankone, Sam Kolmschate, Maaike Haamberg, Rick Bulthuis, Max Oude Engberink, Bram Withag. Reserve zijn Hans Dirckinck, John Linderhof, Wout Luttikhuis, Tijmen Verboom en Thijs Burink.


De baan van de Brink op de flanken van de Kuiperberg ligt er zogezegd strak bij, als de weergoden ons goed gezind zijn dan zal er onder leiding van scheidsrechter en meermaals Europees kampioen Silke Tulk een prachtige wedstrijd verschoten worden om het vaandel van Oldenzaal en door de gulle Ootmarsummers beschikbaar gestelde 80 gouden dukaten!

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page