top of page

Tim Hendriks en Jochem Wennink naar EK klootschieten.

Het blijkt dat er bij de Brink toppers worden opgeleid, nu ook Tim Hendriks en Jochem Wennink zich bij de selectie hebben gevoegd voor deelname aan het Europees Kampioenschap klootschieten.Tim Hendriks heeft zich op straat geplaatst als beste Nederlander bij de junioren. Zijn beste vier wedstrijden over 10 schoten brachten hem een totaal score op van 5222 meter, een gemiddelde van ruim 130 meter per schot, een super prestatie. Hierdoor heeft hij zichzelf de favorietenrol op straat toegeëigend op het EK.

Mede door de prestatie op straat waar hij dus eerste werd en eerste bij het zetten en een 5e plek op het veld, mag hij zich een jaar lang allround kampioen noemen van de championstour. Het hoogst haalbare in de nationale klootschietsport!!

Julian Broekhuis verzekerde zich van deelname aan alle drie de onderdelen (veld, zetten en straat) door op straat zich als tweede Nederlander te selecteren, zijn totaal was 5014 meter, gemiddeld 125 meter per schot.

Inmiddels “ routinier” bij het internationale klootschieten, Jochem Wennink wist zich bij de senioren als tweede te selecteren op straat. Zijn beste vier wedstrijden brachten hem 5922 meter, gemiddeld 148 meter per schot!!! Hij heeft al een EK achter zijn naam staan en deelname aan de befaamde King of the Road wedstrijd in Ierland.

Met de aanvulling van deze twee schutters, gaat er een mooi kwartet schutters van de Brink naar het EK In Duitsland. Vanzelfsprekend zal er ook een delegatie supporters mee gaan om deze toppers aan te moedigen en hen hopelijk naar grote prestatie juichen.260 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page