top of page

Winst voor alle Brink teams!

Brink A ging weg zonder Cisse Luft en Bill Kottink. Dit betekende dat ze met vier personen moesten schieten tegen vier van Oud Ootmarsum, die ook een speler miste. Afgesproken met de sportieve tegenstanders om elke ronde 12 schoten te schieten. Oud Ootmarsum ging voortvarend van start en lag naar twee schoten 40 meter voor. Mede oorzaak een steen of een wortel die veelvuldig omhoog steekt op deze openbare weg en waardoor de kloot bij aanraking zich behoorlijk kan opnemen en dus vaart verliest en niet de maximale afstand haalt. Achter op de baan bij het omlegpunt haalde de Brink de achterstand in en Oud Ootmarsum produceerde een aantal mindere schoten aan het eind van deze ronde, uiteindelijke trok de Brink aan het langste eind en in de persoon van Julian Broekhuis, die met het laatste schot het punt veilig stelde met 2 meter voorsprong. De tweede ronde gaf de Brink, Oud Ootmarsum geen schijn van kans. Al vanaf het eerste schot van Wessel Broekhuis werd er een voorsprong gepakt, alle schoten waren raak en de voorsprong werd gestaag uitgebouwd er werd met een schotlengte gewonnen. De derde periode was spannend en het was stuivertje wisselen wie de overhand en de voorsprong had in deze periode. Goede schoten aan Brinkzijde werden gevolgd door goede schoten van Oud Ootmarsum. Maar ook deze ronde kon de Brink zich onderscheiden en mede door Jorg Smellink werd dit punt ook gepakt. Een mooie 0-3 overwinning bij het altijd lastige Oud Ootmarsum uit.


Brink B heeft met 2-1 gewonnen bij Hertme B. Vanwege de vroege wedstrijd van FC Twente is overlegd dat we al om half 10 zouden beginnen. Vooraf overleg gehad met Hertme dat we door de blessure van Julian Groeneveld met 4 personen mochten schieten. Eerste punt kwamen we gelijk al voor te liggen en schoten we sterk door en na 6 schoten lagen we al een meter of 60 voor. Door een minder schot van Siem was daar ineens nog maar 15 meter van over. De daaropvolgende schutter van Hertme deed hetzelfde als Siem en bleef het verschil even groot. Na strak verder schieten werd de ronde met ruim een half schot gewonnen. De 2e periode begonnen we zeer slecht en na 4 schoten lagen we al driekwart schot achter. Bij de bocht bij de beek werd het zelfs een schot achter. Door toch nog ff te laten zien wat we in onze mars hadden was het verschil op het einde driekwart schot. De derde ronde kwamen we gelijk 15 meter achter maar bij de beek kwamen we voor en daarna was elk schot raak en wonnen we uiteindelijk met driekwart schot. Sepp Niehoff heeft vandaag laten zien wat hij in zijn mars had.

Pieter Kienhuis van Brink E.

Brink E moest uit naar Oud Ootmarsum E.

Van tevoren hadden de leiders gezegd tegen elkaar dat ieder punt een bonus is. De wedstrijd begon goed voor de Brink, Oud Ootmarsum. schoot het los schot tegen de boom daardoor kon Wouter Muntel profiteren en hadden we meteen een voorsprong van 40 mtr. De hele punt bleven wij constant goed gooien en konden we punt 1 binnen halen. Bij het 2e punt bleven we mooi gelijk opgaan tot na 4 schoten lag Oud Ootmarsum met 15 mtr voor wij bleven net voor het omlegpunt liggen en daardoor kon Wes Oonk profiteren door hard en strak naar beneden te gooien zodat Oud Ootmarsum 2 keer moest gooien om terug te komen en de rest van de helft bleven we uiteindelijk 30mtr voor. Dus punt 2 was ook veilig gesteld.

Het 3e punt begon Oud Ootmarsum heel goed wij iets minder door een paar minder schoten van onze kant won Oud Ootmarsum van ons met een schot verschil. Maar het belangrijkste was dat we de eerste overwinning van het seizoen binnen hebben.

Oud Ootmarsum E - Brink E 1-2

Fedde Oonk van Brink E.

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page